// Istorie // Kempeitai - Gestapoul japonez

Kempeitai - Gestapoul japonez - Mark Felton
Kempeitai - Gestapoul japonez
Mark Felton

Editura:Meteor Publishing

Pret intreg: 25.00 RON
Pret pe site: 22.5 RON (TVA inclus)Disponibilitate: la cerere
Pentru comenzi va rugam sa ne scrieti pe adresa de email carte@meteorpress.ro


Descriere carte:

 

Aceasta carte tulburatoare scoate la lumina anvergura activitatilor de-a dreptul socante desfasurate de Kempeitai, temuta politie secreta a Japoniei.

 

Autorul explica originile, organizarea si rolul indeplinit de aparatul Kempeitai, care exercita o putere practic nelimitata pe tot cuprinsul Imperiului Japonez. Retelele sale de criminali si colaboratorii acesteia extorcau sume uriase de bani de la cetateni neajutorati si firme lipsite de protectie. Organizatia administra reteaua de lagare de prizonieri aliati, in care detinutii erau tratati cu cea mai mare cruzime. S-au efectuat experimente biologice si chimice pe oameni vii, s-au realizat vivisectii si s-a folosit pe scara larga munca fortata. Femei din toate rasele erau obligate sa se prostitueze.


Represaliile aplicate militarilor si civililor erau de o brutalitate extrema. De exemplu, dupa raidul condus de colonelul Doolittle asupra orasului Tokio in 1942, a urmat o campanie de razbunare nu doar impotriva aviatorilor capturati, ci si impotriva a mii de civili chinezi. Faptele comise au echivalat cu un adevarat genocid.


Autorul isi sustine afirmatiile cu marturii directe ale supravietuitorilor care au avut de suferit din cauza acestei organizatii diabolice. El analizeaza felul in care vinovatii au fost adusi in fata justitiei si cum au fost rezolvate cererile de despagubire.

 

Dr. Mark Felton, nascut la Colchester in 1974, si-a sustinut doctoratul in istorie americana la Universitatea Essex. Traieste in China, impreuna cu sotia si fiul sau, tinand cursuri la Universitatea Fudan. A contribuit cu articole la numeroase publicatii cu profil istoric si este autorul catorva carti despre evenimentele petrecute in Orientul Indepartat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.Colectie: Istorie

ISBN: 978-606-8469-67-6

Format: 13x20

Nr. pagini: 256

An aparitie: 2014

Citeste un fragment
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn