// Autori // Ioana Maria Lupascu

Ioana Maria Lupascu


Nascuta la Braila in 1977, intr-o veche familie de medici, Ioana Maria Lupascu se desparte de traditia familiei si incepe studiul pianului la varsta de patru ani. Isi urmeaza vocatia si urmeaza Conservatorul "Ciprian Porumbescu", sustinandu-si lucrarea de licenta la Conservatorul "George Enescu" din Iasi.

Intre 2001 si 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. Maestrul Berman o definea drept "o solista cu imense posibilitati tehnice si artistice".

Castigatoare, finalista sau laureata a numeroase concursuri din Romania, Grecia si Turcia, autoarea a renuntat la viata competitionala in favoarea unei cariere solistice, fiind o prezenta constanta pe scene din Italia, Romania, Elvetia, Croatia, Slovacia, Lituania, Belgia, Turcia si Spania. In 2005 devine Membra de Onoare a A.R.I. Milano (Associazione Rumeni in Italia).

Scrisul este o pasiune mai veche a Ioanei Maria Lupascu: in intervalul in care a locuit in Italia a fost corespondent al cotidianulului Monitorul, in paginile caruia a publicat saptamanal, timp de trei ani, reportaje, articole, insemnari. In anul 2004 a primit Diploma de Excelenta pentru contributia publicistica la Monitorul.

In 2007 a lansat CD-ul "Live Piano Solo" (Ed. Libris). In prezent este solista concertista a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiesti.


Carti scrise de acest autor:

Go Back
 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn