// Evenimente

Editura Meteor Press prezenta la evenimentul “Primavara culturala” de la Brasov Business Park! 

Editura Meteor Press

prezenta la evenimentul “Primavara culturala”

de la Brasov Business Park!

 

In perioada 19 - 23 martie 2015, Editura Meteor Press va asteapta la Brasov Business Park, stand nr. 27, cu cele mai noi si mai incintante titluri din domeniile istorie, psihologie, beletristica etc. in cadrul evenimentului “Primavara culturala”- Targul International de carte si muzica.
De fiecare data, domeniul cartii de istorie se face remarcat printr-o serie de aparitii in limba romana a unor titluri recunoscute international, precum: “Lenin. O viata de revolutionar”, autor Christopher Read, “Romania in Primul Razboi Mondial”, autor Glenn E. Torrey, “Amintiri despre Regele Carol I”, autor Sidney Whitman, “Siberia dus-intors”, autor Levon Harutiunian.

 

Lenin. O viata de revolutionar”

Vladimir Ilici Ulianov, cunoscut sub numele de Lenin, a fost un lider enigmatic, un politician hotarat si indraznet, care a avut o influenta imensa asupra istoriei secolului al XX-lea. Viata si activitatea lui Lenin reprezinta de multe decenii subiectul unei intense controverse ideologice. in epoca postsovietica, asistam la o renastere a interesului fata de Revolutia Rusa si implicit fata de mostenirea lui Lenin, precum si la o reevaluare a acestora.
in aceasta noua biografie a sa, Christopher Read – profesor de istorie moderna a Europei la Universitatea Warwick, Marea Britanie – s-a bazat pe o gama larga de surse primare si secundare, inclusiv pe materiale puse la dispozitia publicului in epoca glasnost si in cea postsovietica. Temele de baza ale studiului de fata sunt personalitatea ascetica a revolutionarului Lenin, felul in care el a exploatat cultura, invatamantul si propaganda, relatiile sale cu marxismul, analiza dinamica facuta de el impartirii in clase a societatii rusesti si instinctele sale „populiste”. Cartea reprezinta o introducere excelenta, temeinica in studiul uneia dintre personalitatile principale ale Revolutiei Ruse si ale Rusiei posttariste.


In ultima perioada, am fost preocupati cu editarea cartilor religioase, colectie care s-a remarcat printr-o suita de lucrari de suflet despre viata sfintilor parinti ai bisericii, continand invataturi de foarte mare folos crestinului din vremurile noastre. Dintre lucrari, merita mentionate: “Parintele Arsenie Boca. Despre nevointa in inchisoare”, “Sfantul Efrem cel Nou”, “Parintele Arsenie Boca. Viata si marturia”, “Parintele Arsenie Boca. Minuni si marturii” etc.

 

Parintele Arsenie Boca. Despre nevointa in inchisoare

Volumul isi propune o radiografiere a perioadei de urmarire de catre Securitate a marelui Duhovnic al Ardealului (devenit, de altfel, Sfantul intregii Romanii, dupa amploarea pe care a atins-o in ultimii ani fenomenului recunoasterii sale) si a modului in care aceasta a reusit sa ramana demn si egal cu sine insusi in slujirea lui Dumnezeu.

Este o carte despre aceasta perioada de nevointa si detentie, insotita de marturii ale celor care l-au cunoscut sau carora Parintele Arsenie le-a dezvaluit cate ceva din suferintele sale in temnitele comuniste. Paginile volumului sunt si un indrumar de rezistenta pentru vremurile in care ni se cere sa fim demni in a ne apara libertatea constiintei si idealurile poporului nostru.

 

Reducerile de pret vor fi cuprinse intre 30 % si 70%.

Editura,

www.meteorpress.ro

 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn