// Evenimente

Editura Meteor Press prezenta la evenimentul "Primavara cartilor la Iasi" in Palas Mall!In perioada 11 - 15 martie 2015, Editura Meteor Press va asteapta la Iasi in Palas Mall, nivel 0, stand nr. 28, cu cele mai noi si mai incintante titluri din domeniile istorie, psihologie, beletristica etc. in cadrul evenimentului “Primavara cartilor la Iasi”- targ de carte, arta si muzica, organizat de Librex Iasi.
De fiecare data, domeniul cartii de istorie se face remarcat printr-o serie de aparitii în limba romana a unor titluri recunoscute international, precum: “Lenin. O viata de revolutionar”, autor Christopher Read, “Romania in Primul Razboi Mondial”, autor Glenn E. Torrey, “Amintiri despre Regele Carol I”, autor Sidney Whitman, “Siberia dus-intors”, autor Levon Harutiunian.

“Lenin. O viata de revolutionar”
Vladimir Ilici Ulianov, cunoscut sub numele de Lenin, a fost un lider enigmatic, un politician hotarat si indraznet, care a avut o influenta imensa asupra istoriei secolului al XX-lea. Viata si activitatea lui Lenin reprezinta de multe decenii subiectul unei intense controverse ideologice. În epoca postsovietica, asistam la o renastere a interesului fata de Revolutia Rusa si implicit fata de mostenirea lui Lenin, precum si la o reevaluare a acestora.
In aceasta noua biografie a sa, Christopher Read – profesor de istorie moderna a Europei la Universitatea Warwick, Marea Britanie – s-a bazat pe o gama larga de surse primare si secundare, inclusiv pe materiale puse la dispozitia publicului in epoca glasnost si in cea postsovietica. Temele de baza ale studiului de fata sunt personalitatea ascetica a revolutionarului Lenin, felul in care el a exploatat cultura, invatamantul si propaganda, relatiile sale cu marxismul, analiza dinamica facuta de el impartirii in clase a societatii rusesti si instinctele sale „populiste”. Cartea reprezinta o introducere excelenta, temeinica in studiul uneia dintre personalitatile principale ale Revolutiei Ruse si ale Rusiei posttariste.

Aceste titluri, alaturi de “Geamantanul Hanei”, autor Karen Levine, “Insemnarile lui Aram”, autoare Maria Angels Anglada, “Fericirea”, autor Lluis-Anton Baulenas etc. va vor face cu siguranta curiosi si dornici sa le cititi.

“Geamantanul Hanei. Din ororile Holocaustului”, de Karen Lenvine, este o remarcabila poveste adevarata, bestseller international si o carte mult indragita, care indeamna la o reflectie adanca asupra unui trecut ce nu trebuie uitat.
In martie 2000, un geamantan a sosit la un centru educational despre Holocaust, pentru copiii din Tokio. Pe exteriorul lui, scria cu vopsea alba: Hana Brady, 16 mai 1931 şi Waisenkind – cuvantul german pentru „orfan”.
Copiii care au vazut geamantanul au pus o mulţime de intrebari. Cine fusese Hana Brady? Ce se intamplase cu ea? Ei au dorit ca Fumiko Ishioka, custodele centrului, sa afle raspunsurile. Intr-o calatorie plina de suspans, Fumiko a cautat indicii in Europa si America de Nord. Misterul geamantanului a purtat-o cu 70 de ani in trecut, iar ea a descoperit cu oroare tragedia unei familii a carei viata fericita intr-un orasel cehoslovac a fost distrusa de invazia nazistilor.
Aceasta este povestea care a declansat succesul uimitor al Geamantanului Hanei. De la prima sa editie, in 2002, cartea a obtinut mai multe premii decat orice alta carte canadiana pentru copii din ultimii 30 de ani. A fost tradusa in zeci de limbi si a schimbat mii de vieti.

Reducerile de pret vor fi intre 30 % si 70%.

Editura,
www.meteorpress.ro

 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn