// Evenimente

Cartea jurnalistei Anna Politkovskaia - Jurnal rusesc - a fost prezentata la Serile Observator cultural


      


La prima editie inagurala a evenimentului Formula 3 – Serile Observator cultural, desfasurata in data de 22 aprilie, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cartea Annei Politkovskaia, Jurnal rusesc, aparuta in traducere romaneasca la Editura Meteor Press, a fost prezentata de Ana Blandiana si Bedros Horasangian. Printre participanti s-au numarat si Florin Serban, regizorul filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier" – Ursul de Argint la Berlinala 2010 si Ioan Es. Pop, poet.

 

Anna Politkovskaia – constiinta morala pierduta a Rusiei, cum a fost supranumita - si-a sacrificat viata pentru idei si idealuri. Lupta acestei jurnaliste de exceptie cu regimul fostului presedinte Vladimir Putin i-a adus sfarsitul. Pe data de 7 octombrie 2006 (de ziua de nastere a lui Vladimir Putin), Anna Poliktovskaia a fost gasita impuscata in liftul blocului in care locuia. Sunt banuiti patru agenti ai serviciilor secrete rusesti (faimosul FSB), al caror proces treneaza de 4 ani. Nu sunt semnale ca asasinii vor intra in inchisoare. Nu era primul atentat la adresa ei: in septembrie 2004, ziaristei i s-a turnat otrava in ceasca de ceai care i-a fost servita la bordul avionului ce trebuia s-o duca la Rostov.

 

La momentul asasinatului, jurnalul Annei Politkovskaia era pregatit pentru tipar. Nu a mai apucat sa vada cartea, care a aparut postum si a fost tradusa in limba engleza.

 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn